Sense & Mind biedt Bedrijfsyoga aan op locatie of in de studio.

Het voordeel?
Medewerkers kunnen zich beter concentreren, zijn productiever en zitten beter in hun vel. Ze leren beter naar hun lichaam te luisteren, maar ook naar hun gedachten en emoties. Zo ontdekken zij waar spanning zit en leren ze om die spanning los te laten. Door de oefeningen wordt er kracht op gebouwd, verbetert de houding en neemt de vitaliteit toe. Ook vermoeidheid en overmatig piekeren worden eerder opgemerkt. Doordat het lichaam volledig kan ontspannen, wordt het zelf herstellend vermogen geactiveerd. Dit zorgt voor een goede weerstand en het ‘opladen van de batterij’.

Bedrijfsyoga
Tijdens de Yogales is het de bedoeling dat je de aandacht naar binnen richt. De verschillende oefeningen houd je een tijdje aan en je concentreert hierop alle aandacht, zodat het denken stil wordt. Je wordt bewust van de delen van je lichaam die bij de houding betrokken zijn en hoe je ademhaling op de inspanning reageert. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af, want na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. Aan het einde van de les sluiten we af met een ontspanningsoefening of meditatie.

Meditatie
Steeds meer mensen ervaren de kracht van meditatie. Als je mediteert neemt het hormoon endorfine (het gelukshormoon) toe en de stresshormonen in je lichaam verminderen. Je ervaart een diepere rust dan als je gewoon gaat slapen. Ook krijgt je imuumsysteem een boost. Je leert je beter concentreren, voelt je rustiger, meer helder, creatief en kan toegang krijgen tot veel meer energie.

Praktisch:
Het is mogelijk om een proefles te reserveren of een maand Yoga aan te bieden, zodat je na kunt gaan of het past bij de behoeften van de medewerkers.

Uiteraard kunnen de lessen en yoga-oefeningen worden aangepast, zodat ze optimaal aansluiten.
De lestijden zijn in overleg: gedurende een pauze of voor/na werktijd.

Het is mogelijk de lessen te reserveren inclusief gebruik van materialen. Een lege vergaderruimte voldoet prima voor een les.

Aftrekbaar
Voor bedrijfsyoga is het mogelijk aanspraak te maken op de werkkostenregeling (WKR). Het valt onder de gerichte vergoedingen. Dat betekent dat je 1,2% van de fiscale loonsom mag gebruikten als ‘vrije ruimte’ om onbelast dingen aan je personeel te vergoeden, ook wanneer dit op een externe locatie plaats vindt (mits opgenomen in het arboplan).

Bedrijven als Apple, Facebook en Google bieden al jarenlang mogelijkheden voor Yoga, Mindfulness en Meditatie. Ze ervaren dat het ten goede komt van het welzijn van de werknemers en daarmee dus ook de organisatie.

Lijkt het je interessant voor jouw bedrijf? Vraag een offerte aan via: info@fleurkooiman.nl of bel/app 06-53907407.

Wellicht ook interessant:
Naast de bedrijfsyoga kun je bij mij terecht voor persoonlijke coaching, trainingen gericht op omgaan met stress en workshops meditatie, ademhaling en Yoga Nidra.

Voordelen voor jouw bedrijf:
– Positieve werksfeer
– Verhoogde arbeidsproductiviteit
– Vermindert klachten als RSI, stress, depressieve stemmingen en burn-out
– Verlaagt het ziekteverzuim
– Verfrist en ontspant en geeft positieve energie
– Meer tevredenheid onder de werknemers
– Verhoogt vitaliteit, zowel mentaal als fysiek
– Geeft emotionele en fysieke balans
– Aantrekkelijk voor nieuwe werknemers

Voordelen voor de werknemers:
– Draagt bij aan de preventie/reductie van stress, angsten & depressie
– Meer energie en afname van vermoeidheidsklachten
– Verbeteren van focus, concentratie en geheugen
– Minder in je hoofd zitten
– Weerstand neemt toe
– Verbetering van een juiste houding
– Opbouw spierkracht & flexibiliteit
– Bevordert de gezondheid in het algemeen
– Meer plezier op het werk